Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
26. októbra 2022, 9:36
Čas čítania 1:43

Policajta, ktorý napadol rusky hovoriaceho muža, čaká disciplinárka. Boris Kollár ho bráni, vraj si „Ukrajinci dovoľujú“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa polície sa napadnutý muž správal arogantne a drzo.

V utorok sme informovali o prípade policajta, ktorý napadol rusky hovoriaceho muža. Ten policajta natáčal pri cestnej kontrole. Príslušník zboru mužovi udrel do mobilu a vulgárne mu vynadal.

Bratislavskí policajti v stredu ráno vydali stanovisko, ktoré má odvčera aj Refresher. Podľa polície bol napadnutému vodičovi zo strany hliadky riadne oznámený dôvod zastavenia, pričom bol vyzvaný na predloženie potrebných dokladov. „Pri kontrole bolo zistené, že vodič pri sebe v čase kontroly nemá vodičský preukaz a rovnako nemá uhradenú diaľničnú známku,“ vysvetlila polícia. 

Vodič sa teda údajne dopustil porušenia ustanovení viacerých zákonov, čím naplnil skutkovú podstatu priestupku podľa zákona o priestupkoch a dostal pokutu vo výške 200 eur, pričom ju odmietol uhradiť a podpísať. Z uvedeného dôvodu teda bola spísaná na mieste správa o výsledku objasňovania priestupku na úseku cestnej dopravy, ktorú rovnako odmietol podpísať a vyjadriť sa k nej.


„Keďže nemalo vozidlo uhradenú diaľničnú známku, bolo mu zadržané osvedčenie o evidencii vozidla, ako aj tabuľky s evidenčným číslom. Ďalšia jazda mu bola zakázaná do času, pokiaľ neodstráni chybu,“ napísala polícia v stanovisku. 

Pokračovala s tým, že počas celej doby riešenia priestupku sa spolu s vodičom vo vozidle nachádzal spolujazdec, ktorý si činnosť policajtov nahrával na mobilný telefón a mimo vozidla vchádzal do bezprostrednej bezpečnostnej zóny policajta. Opakované výzvy policajta, aby opustil jeho bezpečnostnú zónu, muž vraj ignoroval a k policajtom sa správal arogantne a drzo.

Do bezpečnostnej zóny policajta údajne vošiel muž aj počas toho, ako sedel v služobnom cestnom vozidle. „Policajt voči arogantnému mužovi následne rázne vystúpil, pričom k použitiu donucovacích prostriedkov nedošlo, rovnako nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Bezprostredná reakcia policajta voči tomuto mužovi bude vyhodnotená v rámci disciplinárneho konania jeho priamym nadriadeným,“ uzavrela polícia.

Boris Kollár už vie, že to bol Ukrajinec

K prípadu sa vyjadril aj líder strany Sme rodina a predseda parlamentu Boris Kollár. „To, čo si tu dovoľujú niektorí, v úvodzovkách, utečenci na drahých autách a myslia si, že nám tu budú skákať po hlave, že nebudú nič rešpektovať, ako si to dovolia doma na Ukrajine, tak tieto maniere si priviezli aj k nám,“ napísal. Šlo však o muža hovoriaceho nie ukrajinským, ale ruským jazykom s veľmi silným prízvukom.

26. marca 2024, 15:30 Čas čítania 2:13 Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom



„Mýlia si našu pohostinnosť so svojou svojvôľou, sú veľakrát drzí a nerešpektujú ani Policajný zbor. Nezaplatená známka bez vodičského oprávnenia a natlačí sa policajtovi do auta? Skúsil by to v Rakúsku alebo v Nemecku, by videl. Za mňa, som rád, že sa uvedený príslušník Policajného zboru nepokakal a nepustil ho bez pokuty. A či by som ho riešil? Áno, napomenutím, nech nepoužíva vulgárne slová, ale za služobný postup nemám výhrady. Pokojne aj odmenu by som mu dal,“ dodal Kollár.

Domov
Zdieľať
Diskusia