Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. októbra 2022, 10:43
Čas čítania 0:59

VIDEO: Lietadlo so 170 cestujúcimi pri pristávaní vybehlo z dráhy a zaborilo sa do zeme

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ako zázrakom po incidente nehlásili žiadne zranenia.

Lietadlo spoločnosti Korean Air so 173 pasažiermi na palube vybehlo v nedeľu neskoro večer z pristávacej dráhy na medzinárodnom letisku Mactan-Cebu na Filipínach. Aerolínie oznámili, že po incidente neboli hlásené zranenia. TASR prevzala informácie od agentúr AP a Reuters.

Stroj Airbus A330 prilietajúci z juhokórejského Inčchonu sa v daždivom počasí pokúsil pristáť dvakrát pred tým, ako pri treťom pokuse zastavil až za pristávacou plochou. Na palube bolo 162 pasažierov a 11 členov posádky, ktorí lietadlo bezpečne opustili záchrannými kĺzačkami, uviedli dopravca i filipínske úrady.

 
Poškodené lietadlo bolo v pondelok ráno stále zaborené v tráve prednou časťou, na ktorej vrchu bolo vidieť dieru. Filipínski predstavitelia uviedli, že chcú zo stroja odčerpať zostávajúce palivo, kým začnú s jeho odťahovaním.

Letisko Mactan-Cebu, druhé najrušnejšie na Filipínach, museli v dôsledku incidentu uzavrieť. Viedlo to k zrušeniu desiatok letov, z nich viac ako 50 odvolal vlajkový dopravca Philippine Airlines.

lietadlo nehode letecká nehoda lietadlo nehode letecká nehoda
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia