Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. októbra 2022, 14:46
Čas čítania 0:34

Giorgia Meloniová je premiérkou Talianska. Čo o nej vieme?

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Taliansky kabinet vedie prvýkrát žena.

Štyridsaťpäťročná Giorgia Meloniová v sobotu zložila prísahu do rúk talianskeho prezidenta Sergia Mattarellu ako historicky prvá žena na čele vlády v histórii Talianska. TASR informuje podľa správ agentúr DPA a AP.


Meloniová, líderka krajne pravicovej strany Bratia Talianska (FdI), zložila prísahu v prezidentskom paláci v Ríme. Taliansko tak má prvú krajne pravicovú premiérku od druhej svetovej vojny.

26. septembra 2022, 15:30 Čas čítania 4:40 Obľubuje fašistické symboly a bojuje proti potratom, LGBTI aj migrantom. Toto je budúca talianska premiérka Giorgia Meloniová Obľubuje fašistické symboly a bojuje proti potratom, LGBTI aj migrantom. Toto je budúca talianska premiérka Giorgia Meloniová

Meloniová v piatok večer predstavila talianskemu prezidentovi zoznam navrhovaných ministrov. Je medzi nimi aj jej koaličný partner Matteo Salvini, predseda strany Liga, ktorý sa má stať vicepremiérom a zároveň ministrom dopravy a infraštruktúry.


Ďalším vicepremiérom Meloniovej kabinetu má byť bývalý predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani zo strany Vpred, Taliansko (FI) Silvia Berlusconiho. Tajani bude zároveň zastávať i post ministra zahraničných vecí. Bývalý minister hospodárskeho rozvoja Giancarlo Giorgetti sa pod vedením Meloniovej postaví na čelo rezortu financií.

Prečítaj si náš článok, v ktorom sme zhrnuli pôsobenie novej premiérky Talianska.
Anketa:
Čo vravíš na novú taliansku premiérku a jej postoje?
Súhlasím s jej hodnotami.
Nesúhlasim s jej hodnotami.
Neviem, nesledujem taliansku politiku.
Súhlasím s jej hodnotami.
41 %
Nesúhlasim s jej hodnotami.
30 %
Neviem, nesledujem taliansku politiku.
29 %
Domov
Zdieľať
Diskusia