Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
26. septembra 2022, 15:30
Čas čítania 4:40

Obľubuje fašistické symboly a bojuje proti potratom, LGBTI aj migrantom. Toto je budúca talianska premiérka Giorgia Meloniová

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Talianske predčasné parlamentné voľby ovládla krajná pravica.

Už ako 15-ročná vstúpila do neofašistického mládežníckeho hnutia, odmieta interrupcie, eutanáziu a otvorene bojuje proti právam členov LGBTI komunity, ktorým chce zakázať adopcie detí. Po chuti jej nie je ani migrácia, pretože má pocit, že elity sa snažia nahradiť pôvodných obyvateľov Európy migrantmi z Afriky.

26. septembra 2022, 11:30 Čas čítania 4:12 Odvolávacia kalkulačka: Podarí sa SaS zosadiť Matoviča z postu ministra financií? Odvolávacia kalkulačka: Podarí sa SaS zosadiť Matoviča z postu ministra financií?

Toto nie je opis názorov náhodného extrémistu, ale pravdepodobnej budúcej premiérky Talianska. Giorgia Meloniová má po víkendových predčasných parlamentných voľbách v Taliansku našliapnuté stať sa vôbec prvou talianskou premiérkou, no kritici jej vyčítajú pochybnú minulosť a názory, ktoré sa dajú charakterizovať ako krajne pravicové či dokonca neofašistické.

Ona sama to vidí inak. Akékoľvek nálepkovanie fašizmom rázne odmieta, aj keď dodnes pracuje s fašistickými symbolmi či frázou „Boh, vlasť a rodina“, ktorý sa v Taliansku používal za vlády fašistického diktátora Benita Mussoliniho. Vo svojom prejave po zverejnení výsledkov volieb však nateraz volila zmierlivé slová.

taliansko, giorgia meloni
Zdroj: TASR/AP

Ako 15-ročná sa pridala k priaznivcom diktátora MussolinihoBudúca talianska premiérka vyrástla v neúplnej rodine. Jej otec Francesco opustil svoju manželku a dcéru, aby sa mohol z Talianska presťahovať na Kanárske ostrovy.

Malá Giorgia mala len rok, keď zostala sama s matkou, s ktorou sa presťahovali do rímskej štvrte Garbatella, kde žil prevažne pracujúci ľud z nižšej sociálnej vrstvy, píše Washington Post.

Domov
Zdieľať
Diskusia