Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
21. októbra 2022, 15:02
Čas čítania 0:47

Poslankyňa OĽaNO sa ohradila voči výzve na zlepšenie ochrany práv LGBTI+ komunity

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Anna Andrejuvová navrhne v koalícii oficiálnu reakciu na uznesenie Európskeho parlamentu.

Poslankyňa Národnej rady SR Anna Andrejuvová navrhne kolegom v koalícii, aby zvážili prijatie oficiálnej reakcie snemovne na uznesenie Európskeho parlamentu.

„Jedným z pilierov, na ktorých stojí Európska únia, je princíp subsidiarity. Časť poslancov Európskeho parlamentu, medzi nimi aj štyria zo Slovenska, podkopala tento pilier,“ hovorí o neprijateľnom zasahovaní do výlučných právomocí členských štátov Andrejuvová. 

Cieľom subsidiarity je, aby boli rozhodnutia prijímané čo najbližšie k občanom. Opatrenia by sa tak mali prijímať na úrovni Európskej únie len vtedy, ak je efekt účinnejší ako opatrenia na vnútroštátnej úrovni, vyplýva z oficiálneho slovníka pojmov Európskej komisie.

Anketa:
Čo si myslíš o kroku poslankyne? 
Bolo správne ohradiť sa.
Nemala to robiť.
Je mi to jedno.
Bolo správne ohradiť sa.
42 %
Nemala to robiť.
47 %
Je mi to jedno.
11 %

Europarlament vyzval vládu, aby ochraňovala sexuálne menšiny

Európsky parlament vyzval slovenskú vládu, aby urobila pokrok pri ochrane LGBTIQ+ komunity. Z Európskej únie tak volajú po zastavení nenávisti, ktorá za uplynulé obdobie polarizuje slovenskú spoločnosť.

Európsky parlament zároveň vyjadril vážne znepokojenie nad častým používaním urážlivého, agresívneho a homofóbneho jazyka voči komunite LGBTIQ+ na Slovensku, a to aj bývalými a súčasnými členmi vlády. Poslanci v tejto súvislosti vyzvali na odmietnutie akejkoľvek formy spolupráce s krajne pravicovými extrémistickými silami.

Minister financií Igor Matovič na uznesenie Európskeho parlamentu reagoval tým, že netreba zo Slovenska robiť „čiernu dieru“ v otázke ochrany LGBTI+ komunity. Poukázal na podobné prípady prejavov nenávisti v iných krajinách.

Domov
Zdieľať
Diskusia