Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
20. októbra 2022, 19:08
Čas čítania 1:41

Polícia žiada svedkov útoku z vlaku, aby sa prihlásili. Žena na internete opísala, ako ju za dúhovú stužku kopali do hlavy

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Polícia žiada svedkov útoku z vlaku, aby sa prihlásili. Žena na internete opísala, ako ju za dúhovú stužku kopali do hlavy
Zdroj: Unsplash/Mercedes Mehling/na voľné použitie

Dievča, ktoré bolo terčom útoku, vystúpilo na nedávnom pochode v Bratislave s názvom „Zostávame v uliciach//Antifašistický pochod mestom na Námestí SNP v Bratislave na vyjadrenie podpory queer komunite“.

Ako informuje polícia na svojom Facebooku, z vlastnej iniciatívy začala vyšetrovanie medializovaného incidentu vo vlaku. V ňom malo dôjsť k útoku na dievča, ktoré cestovalo z Bratislavy do Trnavy spolu s chlapcom.

Policajti zaistili z miesta činu kamerové záznamy, čo by malo pomôcť pri objasnení možného trestného činu výtržníctva. Polícia však vyzýva obete útoku, aby sa prihlásili. Zároveň žiadosť smeruje aj na ďalšie osoby, ktoré boli bezprostrednými svedkami celého incidentu.

Vlak vyrazil z hlavného mesta krátko po zápase Európskej konferenčnej ligy medzi Slovanom Bratislava a švajčiarskym Bazilejom. K napadnutiu dievčaťa malo prísť krátko pred vystupovaním.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/František Iván


„Ja som mala pripnutú dúhovú stužku na svetri a vo vlaku okolo nás bolo niekoľko Slovanistov, bolo ich, myslím si, okolo desať. Mali dresy, šály, takže boli jasne identifikovateľní, a keď ja som vystupovala z vlaku, tak som počula zrazu jedného zakričať, že znovu vystrieľa Tepláreň. Keďže to bolo vo štvrtok, deň po tej tragédii, tak ja som mu niečo odkričala naspäť, neviem, čo už presne, ale veľmi ma to nahnevalo, aj keď teda boli v jasnej presile, a teda začali byť agresívni,“ povedala obeť.

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Zatiaľ čo jej kamarát dostal „iba“ facku, dievčaťu útočníci uštedrili kopanec do hlavy. „Ešte sme sa tam proste vadili, oni sa navzájom, tí futbaloví fanúšikovia, ukľudňovali jeden druhého. Niekomu tam vypadol telefón, nevedeli sme, čí je, čo ich ešte viac nahnevalo.“ Po tom, čo vystúpili z vlaku, šli útočníci na ďalší spoj a obete z miesta činu utiekli. Žena má po útoku modriny na tele a viditeľné poranenia okolo oka.

Dievča, ktoré bolo terčom útoku, vystúpilo na nedávnom pochode v Bratislave s názvom „Zostávame v uliciach//Antifašistický pochod mestom na Námestí SNP v Bratislave na vyjadrenie podpory queer komunite“. Tam pred účastníkmi povedala, že na políciu po útoku nešla, pretože LGBTI komunita častokrát čelí zo strany polície nezáujmu.

Národná kriminálna agentúra zasa vyšetruje napadnutie v centre Bratislavy pre domnelú sexuálnu orientáciu. K incidentu malo dôjsť vo štvrtok v ranných hodinách na Obchodnej ulici. Podozrivú osobu polícia zadržala.

Polícia eviduje prípad ako podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva spáchaného z osobitného motívu. „Neznámy páchateľ sa mal dopustiť hrubej neslušnosti a následne fyzicky napadnúť inú osobu pre jej domnelú sexuálnu orientáciu,“ spresnila na sociálnej sieti polícia.

Vec je v štádiu preverovania, pričom vyšetrovateľ zabezpečuje potrebné dôkazy na to, aby mohol kvalifikovane posúdiť, či ide o trestný čin, a aby vo veci mohol následne rozhodnúť.

Obete incidentu z vlaku, ale aj svedkovia sa môžu prihlásiť na Železničnej polícii v Trnave, kontaktovať políciu môžu aj cez Facebook Messenger Polícia SR – Trnavský kraj alebo zavolať na bezplatné číslo 158.
Domov
Zdieľať
Diskusia