Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. októbra 2022, 13:40
Čas čítania 0:59

Juraj Šeliga: Igor Matovič by sa mal ospravedlniť novinárom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Šeliga zatiaľ nepovedal, či traja poslanci zo Za ľudí zahlasujú za odvolanie Igora Matoviča.

Juraj Šeliga si myslí, že Igor Matovič prekročil hranicu, keď novinárov prirovnal k Hitlerovým. Podľa vyjadrení poslanca zo strany Za ľudí v televízii RTVS by sa mal minister financií za svoje vyjadrenia novinárskej obci ospravedlniť.

Šeliga zatiaľ neodpovedal na otázku, či budú hlasovať za odvolanie Matoviča v parlamente, ktoré je naplánované na utorok. Člen koaličnej strany tvrdí, že sa s ďalšími dvoma poslancami ešte porozprávajú a rozhodnú sa až v nasledujúcich hodinách. Nespresnil, či podmieni svoju podporu Matoviča verejným ospravedlnením. 

Poslanec OĽaNO György Gyimesi si, naopak, myslí, že vyhlásenia Igora Matoviča o novinároch sú opodstatnené, pretože o ňom píšu negatívne. „Neexistuje človek v politike, ktorý by dostal toľko rán ako Igor Matovič,“ povedal poslanec. 

Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková kritizovala aj poslanca Juraja Šeligu za to, že sa spája s koalíciou, ktorú podľa nej už na prvý pohľad podporujú odídenci zo strany ĽSNS okolo Tomáša Tarabu. Poslankyňa Kolíková si nemyslí, že aj keby sa podarilo Igora Matoviča odvolať, SaS by dostala pozvánku do vlády. „Ja by som SaS pozvánku nedával, koalícia funguje dobre,“ povedal Gyimesi.

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Podpredseda Smeru-SD Richard Takáč potvrdil, že za odvolanie Igora Matoviča zahlasuje v utorok všetkých 27 poslancov strany Roberta Fica. Všetky hlasy dodajú aj poslanci Hlasu-SD, potvrdil Richard Raši v TA3. 

Parlamentná matematika naznačuje, že o odvolaní Igora Matoviča rozhodnú práve hlasy tarabovcov, ktorí avizujú, že sa zdržia – teda spravia krok v prospech ministra financií. Doteraz vždy hlasovali za odvolanie ministrov vlády Eduarda Hegera. Na odvolanie je potrebných 76 hlasov poslancov NR SR bez ohľadu na kvórum. 

Domov
Zdieľať
Diskusia