Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radim Šlechta
26. septembra 2022, 12:20
Čas čítania 0:57

VIDEO: Colníci v Česku zadržali muža s tabletami na výrobu až 80 kíl pervitínu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
VIDEO: Colníci v Česku zadržali muža s tabletami na výrobu až 80 kíl pervitínu
Zdroj: Celní správa ČR

Colníci zadržali na diaľnici D2 dodávku s tabletami na výrobu drog.

Jihomoravští celníci zadrželi tři čtvrtě tuny tablet s obsahem efedrinu, které slouží k výrobě pervitinu. V dodávce, zadržené na dálnici D2, našli celníci při kontrole dohromady pět palet zboží. To mělo putovat z Rumunska do Ostravy. Celní správa o tom informuje na svých stránkách.

„V noci ze čtvrtka na pátek kontrolovala hlídka celníků vozidla na dálnici D2. Ve směru na Brno si všimla projíždějící dodávky s polskou mezinárodní značkou a rozhodla se ji prověřit. Světelným výstražným znamením řidiče vozidla upozornila a následně ho navedla na parkoviště u čerpací stanice. Po otevření nákladového prostoru celníci zjistili, že ve vozidle je naloženo pět palet zboží, které mělo být převezeno z Rumunska do Ostravy,“ popisuje Lada Temňáková, tisková mluvčí celníků.

Podle ní se jednalo o látku Efedrina Arena 50 mg v dózách po 150 tabletách. Dohromady dodávka převážela přibližně 3 miliony tablet. Řidič nepředložil potřebné doklady o převozu zboží. Jednal tak v rozporu s českými i evropskými předpisy, kvůli čemuž nabrali celníci podezření, že se může jednat o materiál na výrobu drog. Z daného množství by podle celníků šlo vyrobit až 80 kilogramů drogy.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Obě osoby byly zadrženy, vyslechnuty a následně umístěny do cely předběžného zadržení. V současné době jim už bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a jsou vazebně stíhány. V případě prokázání spáchání trestného činu jim hrozí trest odnětí svobody na osm až dvanáct let nebo propadnutí majetku,“ uzavírá Temňáková.

Domov
Zdieľať
Diskusia