Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. septembra 2022, 13:26
Čas čítania 0:35

Doprava na rusko-fínskych hraniciach sa po Putinovom vyhlásení mobilizácie zintenzívnila. Podľa Fínov však ide iba o mierny nárast

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Doprava na rusko-fínskych hraniciach sa po Putinovom vyhlásení mobilizácie zintenzívnila. Podľa Fínov však ide iba o mierny nárast
Zdroj: Windy.com

Pohraničná stráž predtým poprela správy o 35-kilometrových zápchach na rusko-fínskych hraniciach.

Po oznámení Ruska o čiastočnej mobilizácii 300-tisíc záložníkov z dôvodu vojny na Ukrajine zaznamenalo susedné Fínsko zvýšenú premávku na spoločných štátnych hraniciach.

Fínska pohraničná stráž vo štvrtok oznámila, že doprava z Ruska smerujúca k hraniciam na juhovýchode krajiny sa počas noci „zintenzívnila“. Situácia je však podľa oznámenia pod kontrolou a príslušníci stráže na deviatich vstupných stanovištiach sú pripravení.

Do Fínska prišlo v stredu 4 824 ruských občanov, v rovnaký deň minulého týždňa ich bolo 3 133, uviedol vedúci oddelenia medzinárodných záležitostí fínskej pohraničnej stráže Matti Pitkäniitty. Zdôraznil, že stredajšie čísla boli nižšie než počas bežného víkendu.

Pohraničná stráž predtým poprela správy o 35-kilometrových zápchach na rusko-fínskych hraniciach, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach. Príslušné videá boli nakrútené v minulosti a teraz sú vytrhávané z kontextu, vysvetlila.

Nórsko na svojom severe nárast prichádzajúcich Rusov nezaregistrovalo. „Žiadne zmeny,“ povedal Sölve Solheim, vedúci sekcie operačnej imigračnej kontroly v regióne Finnmark.

Domov
Zdieľať
Diskusia