Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
9. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:09

TOP 3 v piatok: Svet sa lúčil s Alžbetou II., Orange kritizuje SZĽH a do 3. bloku Mochoviec začali voziť jadrové palivo

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v piatok: Svet sa lúčil s Alžbetou II., Orange kritizuje SZĽH a do 3. bloku Mochoviec začali voziť jadrové palivo
Zdroj: Refresher

Okrem pietnych spomienok na britskú kráľovnú sa stali aj iné dôležité udalosti.

Svet sa lúči s britskou kráľovnou Alžbetou II.

Alžbeta II. zomrela vo svojom škótskom sídle a britské úrady uviedli do chodu operáciu Jednorožec. Obrovský dav ľudí sa zišiel pred Buckinghamským palácom už vo štvrtok podvečer. Vlajky na Buckinghamskom paláci spustili na pol žrde a na oficiálnej webovej stránke britskej kráľovskej rodiny bola zriadená virtuálna kondolenčná kniha. Hold kráľovnej vzdal aj sir Elton John, britská premiérka Liz Trussová a hlavy takmer všetkých svetových krajín. O úmrtí kráľovnej Alžbety a jeho širších súvislostiach vás informujeme tu a tu

Alžbeta II.
Alžbeta II. Zdroj: TASR/AP

Slovenské elektrárne začali so zavážaním paliva do 3. bloku Mochoviec

Slovenské elektrárne začali v piatok krátko po polnoci so zavážaním jadrového paliva do reaktora 3. bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach. Súčasné zásoby by nám mali vydržať na rok. Premiér Eduard Heger na brífingu povedal: „Dlhé roky sa na to čakalo. Pre niektorých to bol nekonečný príbeh, ale dočkali sme sa.“ Slovensko sa spustením bloku posunie z 52 % podielu na 65 % podielu jadrovej energie na výrobe elektriny. Zavážanie palivových tyčí do reaktora by malo trvať približne štyri dni. Blok spustia o mesiac. Viac sa dočítaš v našom článku.

Slovenské elektrárne | Mochovce
Zdroj: Slovenské elektrárne

Orange kritizuje postoj slovenského hokejového zväzu

Jeden z hlavných sponzorov slovenskej hokejovej reprezentácie – spoločnosť Orange Slovensko – vyjadril znepokojenie nad krokom SZĽH. Zväz pod vedením Miroslava Šatana nezbavil podľa vzoru Česka, Fínska či Švédska slovenských legionárov z KHL práva reprezentovať. O kroku zväzu nevymedziť sa symbolicky voči reprezentácii slovenských legionárov nebola podľa Denníka N telekomunikačná spoločnosť vopred informovaná. Orange Slovensko plánuje SZĽH diskusiou priviesť k zmene rozhodnutia. Detaily sa dočítaš tu

Hokej
Zdroj: TASR/AP

Instagramový post dňa 

Zdá sa, že nástupca britského trónu je zrejmý v osobe princa Charlesa, po novom Karola III. Zomri si však spomenulo na iného nečakaného kandidáta, Štefana Harabina.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia