Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
9. septembra 2022, 9:57
Čas čítania 2:00

Veľké firmy, ikonické rozprávky, výrobcovia zbraní aj spodnej bielizne: britský biznisový svet vzdáva hold kráľovnej Alžbete II.

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Všetci smútia za milovanou kráľovnou.

Sieť pizzerií či bistier, výrobcovia erotických pomôcok alebo zbraní, ale aj tvorcovia ikonických animovaných seriálov sa lúčia s britskou kráľovnou Alžbetou II. Twitter zaplavili dojímavé správy, každá firma sa k smrti ikonickej vládkyne vyjadrila po svojom.

Ďakujeme, madam

Sieť pizzerií Domino's na Twitter pridala čierno-biely text a krátko po nich sa pridali aj ďalšie britské gastropodniky vrátane siete Pizza Express, Krispy Kreme či Greggs. Ich správy boli veľmi podobné: celé tímy smútia za kráľovnou, myšlienkami sú pri kráľovskej rodine a správa o jej smrti ich hlboko zasiahla.

„Žila mimoriadnym životom, vzdávame hold všetkému, čo urobila a jej pretrvávajúcemu odkazu,“ znie status Pizza Express.

Tesco, najväčšia potravinová sieť v krajine, pridala fotografiu kráľovnej s komentárom, že jej za službu krajine ostávajú dlžní. Saisbury's, druhý najväčší reťazec s potravinami v Spojenom kráľovstve, tiež pridal na Twitter fotografiu. Ide o snímku z návštevy kráľovnej v jednom z ich obchodov. „Ďakujeme jej za desaťročia služby pre našu krajinu.“

„Ďakujeme, madam,“ komentuje fotky kráľovnej Greggs so slovami, že bola inšpiráciou po viac ako sedem desaťročí.

Madam, takto oslovili kráľovnú aj v Ann Summers. Firma vyrába spodnú bielizeň a erotické pomôcky pre ženy. „Ďakujeme vám za všetko, za ženy, za rodinu, za národ. Dobrú noc,“ znie ich odkaz.

Účet britského sídla spoločnosti Lockheed Martin UK, ktorá je najväčším dodávateľom technológií a lietadiel, označila kráľovnú Alžbetu II. za mimoriadnu hlavnú veliteľku britských ozbrojených síl. 

K vyjadreniam sústrasti sa pridali aj tvorcovia Peppa Pig a Paddington, ikonických animovaných filmov. Seriál Peppa Pig vytiahol scénu, v ktorej sa kráľovná objavila. Paddington, medvedík, ktorý sa nedávno zúčastnil aj osláv výročia korunovácie kráľovnej Alžbety II., však skutočne dojal fanúšikov odkazom, ktorý zaznieva už od štvrtka: Ďakujeme, madam.

• Refresher sa rozprával s britským mediálnym expertom, ktorý vysvetlil, aká bola v Spojenom kráľovstve atmosféra tesne pred smrťou kráľovnej.

• Prečítaj si kompletný profil Alžbety II. a pozri si 10 najsilnejších fotiek zo života kráľovnej

• Oznámením o úmrtí britskej kráľovnej sa v Británii spustila operácia Jednorožec. Opisujeme, čo sa bude diať deň po dni

• Slovenskí politici sa lúčia s kráľovnou Alžbetou. Prečítaj si vyjadrenia prezidentky, premiéra a ministrov. 

• Novým kráľom Spojeného kráľovstva sa stal v momente Alžbetinho úmrtia jej najstarší syn Charles.
Domov
Zdieľať
Diskusia