Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. septembra 2022, 9:47
Čas čítania 0:30

Pápež František prisľúbil nulovú toleranciu sexuálnych útokov zo strany kňazov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pri vyšetrovaní sexuálneho zneužívania v Portugalsku zozbierali výpovede stoviek ľudí.

Katolícka cirkev musí preukázať nulovú toleranciu voči sexuálnym útokom zo strany duchovných. Pápež František to povedal v rozhovore pre portugalskú televíziu, odvysielanom v nedeľu. 


„Je to veľmi jasné. Je to nulová tolerancia,“ uviedol pápež v interview pre TVI/CNN Portugal. „Kňaz nemôže byť naďalej kňazom, ak je agresorom. Nemôže, pretože je buď chorý, alebo delikvent,“ dodal František s tým, že „je to obludné, pretože to ničí životy“.

Anketa:
Myslíš si, že budú kňazi rešpektovať pápežove slová?
Áno, dúfam v to.
Nemyslím si, keď to robili doteraz, budú pokračovať.
Je mi to jedno.
Áno, dúfam v to.
34 %
Nemyslím si, keď to robili doteraz, budú pokračovať.
61 %
Je mi to jedno.
5 %

Pri nezávislom vyšetrovaní sexuálneho zneužívania v rámci katolíckej cirkvi v Portugalsku dosiaľ zozbierali výpovede približne 400 ľudí. Uviedol to vedúci vyšetrovacej komisie, detský psychiater Pedro Stretch. Výsledkom vyšetrovania je dosiaľ 17 prípadov postúpených súdom. Záverečné zistenia by podľa očakávaní mali zverejniť do konca roka.


„Nepopieram zneužívanie... Už jedno zneužitie by bolo príšerné,“ povedal František v prvej časti rozhovoru, ktorého druhý diel odvysielajú v pondelok.

Domov
Zdieľať
Diskusia