Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
25. augusta 2022, 11:11
Čas čítania 0:27

SHMÚ vydal výstrahu pred horúčavami, na východe môžu teploty dosiahnuť až 34 °C

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Výstraha platí od 14.00 do 18.00 pre viaceré okresy na východnom Slovensku.

V niekoľkých okresoch na východe Slovenska sa môže teplota vo štvrtok popoludní vyšplhať na 33 až 34 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke. Vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.


Výstraha platí od 14.00 do 18.00 hodiny pre územie okresov Trebišov, Košice, Košice-okolie, Michalovce, Sobrance, Humenné a Vranov nad Topľou. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia. 

Anketa:
Tešíš sa ďalšej vlne horúčav?
Áno, mám rád horúce letné počasie.
Nie, už sa teším na jeseň.
Je mi to jedno, sedím v klimatizovanej kancelárii.
Áno, mám rád horúce letné počasie.
20 %
Nie, už sa teším na jeseň.
66 %
Je mi to jedno, sedím v klimatizovanej kancelárii.
14 %

Uvedená teplota vzduchu nie je v danom ročnom období a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je podľa SHMÚ vysoká.

SHMÚ zverejnil na svojej facebookovej stránke aj video s predpoveďou počasia, kde hovorí aj o zrážkach na Slovensku v uplynulých dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia