Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
14. augusta 2022, 11:12
Čas čítania 0:34

SHMÚ varuje: Priprav sa na ďalšiu vlnu horúčav

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Znovu nás čakajú extrémne horúce dni.

V budúcom týždni (od 15. augusta) nás opäť čaká vlna horúčav. Meteorológovia zo SHMÚ na Facebooku informujú, že podľa predpovedných materiálov dosiahnu teploty vrchol pravdepodobne vo štvrtok, a potom sa znovu začne ochladzovať.

Horúčavy a búrky z tepla

Dôvodom horúčav je prílev veľmi teplého tropického vzduchu. Presné teploty zatiaľ experti nevedeli s určitosťou povedať. Predpokladajú však, že „vlna horúčav opäť prinesie mimoriadne až extrémne vysoké hodnoty teploty vzduchu“. Na pondelok už platia výstrahy prvého stupňa pre okresy Senec, Dunajská Streda, Šaľa, Galanta, Komárno a Nové Zámky. Očakáva sa teplota až 33 °C.

Okrem toho môžeme očakávať aj búrky na viacerých miestach na Slovensku. Tie môžu začať už v nedeľu a potrvajú do piatka.

V niektorých extrémnych prípadoch môže byť toto počasie smrteľne nebezpečné, bežné sú však miernejšie zdravotné problémy či krátkodobé kolapsy (odpadnutie). Prečítaj si, ako podľa záchranárov prežiť horúce dni v zdraví a v bezpečí.

20. júla 2022, 12:30 Čas čítania 5:27 Návod, ako prežiť tropické horúčavy: záchranári vysvetľujú, na čo sa pripraviť a pri ktorých symptómoch si dávať pozor Návod, ako prežiť tropické horúčavy: záchranári vysvetľujú, na čo sa pripraviť a pri ktorých symptómoch si dávať pozor
Domov
Zdieľať
Diskusia