Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
23. júla 2022, 21:43
Čas čítania 1:20

Ľudovít Klein získal v UFC ďalšiu cennú výhru. Porazil bývalého dvojnásobného šampióna Cage Warriors

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Ľudovít Klein získal v UFC ďalšiu cennú výhru. Porazil bývalého dvojnásobného šampióna Cage Warriors
Zdroj: Reprofoto/Voyo
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovák predviedol sústredený výkon a takticky zvíťazil jednohlasným rozhodnutím na body.

Ľudovít „Mr. Highlight“ Klein na turnaji UFC v Londýne získal ďalšiu cennú výhru. Porazil bývalého dvojnásobného šampióna Cage Warriors Masona Jonesa. Pripísal si tak tretie víťazstvo v najprestížnejšej a najväčšej MMA lige sveta. Išlo preňho v poradí o piaty zápas v americkej organizácii.  

Mr. Highlight nachytal už v prvom kole Jonesa dvoma nepríjemnými high kickmi, tomu sa však zase darilo Kleina pritlačiť k pletivu a držať ho tam. V druhom kole dominoval jednoznačne Slovák. Po tvrdej pravačke Kleina šiel zápasník z Walesu, prezývaný The Dragon, ihneď k zemi. Klein tam skvele držal pozíciu a k ničomu protivníka nepustil, poľahky preto získal kolo na svoju stranu.  


Skoro identický scenár mohli diváci v londýnskej O2 Aréne vidieť aj v poslednom treťom kole. Slovák si takticky postrážil výhru sústredeným výkonom. Trápil Jonesa na zemi a ani v stoji mu nič nedaroval. U bookmakerov bol pred zápasom veľkým favoritom práve Jones, Klein však všetkých prekvapil a ukázal, prečo by ho nabudúce nemal nikto podceňovať. 


Pôvodne mal Klein nastúpiť 30. júla 2022 na turnaji UFC 277 s Ignaciom Bahamondesom z Čile, tomu však možnosť zápasiť skomplikovali problémy s vízami. Zverenec Attilu Végha z trnavského Spartakus Fight Gymu preto súhlasil s iným súperom a trochu riskantne aj so skorším termínom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ľudovít Klein 🇸🇰 (@lajosko.klein)



Klein debutoval v UFC 26. septembra 2020 a nemohol si priať lepší štart. Povestným high kickom poslal k zemi Shana Younga už v prvom kole. O pol roka však narazil na nebezpečného strikera Michaela Trizana, s ktorým prehral po troch kolách na body.

V októbri roku 2021 Klein opäť prehral s Natom Landwehrom. Američan prezývaný The Train zvíťazil submisiou (technikou Anaconda Choke) v treťom kole. Slovák bol zrazu pod tlakom, pretože v UFC tri prehry v rade často znamenajú koniec.

klein
Zdroj: OKTAGON MMA

 Piateho marca tohto roku však dokázal zdolať Devontea Smitha na body, pričom zápasil prekvapivo nie v perovej (do 65 kg), ale v ľahkej váhe (do 70 kg) a dokázal si vybojovať novú zmluvu na ďalšie štyri zápasy.

Turnaje UFC môžeš sledovať na Voyo
Domov
Zdieľať
Diskusia