Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
4. mája 2022, 19:30
Čas čítania 0:54

Matovič tvrdí, že SaS sa chystá na odchod z vlády. S Bittó Cigánikovou sa pohádal priamo na tlačovke

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič povedal, že by bol pripravený na vládu bez Borisa Kollára, ak by bolo dosť poslancov. Myslí si, že v tejto situácii jednoduchá matematika ukazuje, že bez Sme rodina to nezvládnu.

Tlačovú konferenciu strany OĽaNO narušila poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková, ktorá sa predsedu hnutia Igora Matoviča pýtala, či sa mu jeho správanie zdá normálne, keď kritizoval SaS za vyhlásenia o politickej prehre a facke pre protikorupčnú politiku. „Hanbi sa, ako sa správaš,“ kričala poslankyňa, ktorá pár minút predtým opakovane kritizovala najmä dve poslankyne OĽaNO Katarínu Hatrákovú a Romanu Tabák. Tie nezahlasovali za vydanie Roberta Fica na rozhodovanie o väzbe. Práve ich hlasy pritom mohli rozhodnúť. 

Hnutie OĽaNO už avizovalo, že bude podávať návrh na ich vylúčenie z poslaneckého klubu. 

4. mája 2022, 18:12 Čas čítania 3:49 Toto je najväčšia prehra Matoviča v politike, tvrdí Sulík. Politici reagujú na poslankyne Tabák a Hatrákovú, ktoré podporili Fica Toto je najväčšia prehra Matoviča v politike, tvrdí Sulík. Politici reagujú na poslankyne Tabák a Hatrákovú, ktoré podporili Fica

Minister financií Igor Matovič tvrdí, že má informácie o snahe strany Richarda Sulíka odísť z koalície. Vraj Sloboda a solidarita sa o to pokúsi budúcu stredu, keď prídu ministri na rokovanie vlády s návrhom, ktorý sa týka pomoci rodinám v súvislosti so zdražovaním cez zvyšovanie rodinných príspevkov. SaS tento návrh kritizovala už pri jeho predstavení. 

Matovič kritizuje aj Borisa Kollára – jednak za jeho prístup k paragrafu 363, ale aj v súvislosti so spôsobom, akým postupovali pri hlasovaní o Ficovi. Je presvedčený, že Kollár zavádzal, keď tvrdil, že poslanci Sme rodina budú mať pri hlasovaní zelenú kartu. 

Igor Matovič hovorí, že si nebude môcť vyberať medzi Sme rodina alebo SaS, pretože vládnuť sa nedá ani bez jednej z týchto strán. „Ešte šesť mesiacov by sme kúrili a svietili a bolo by vybavené. Mafii by sme položili červený koberec,“ uzavrel predseda hnutia OĽaNO.

Domov
Zdieľať
Diskusia