Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
10. augusta 2021, 18:09
Čas čítania 0:42

Na Slovensko sa valia extrémne horúčavy, ktoré potrvajú takmer celý august. Pocitovo bude až 45 stupňov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V najbližšom období nás poriadne potrápia tropické týždne.

Slovensko po letných zrážkach zasiahnu extrémne horúčavy. V južných a juhozápadných polohách budú nasledujúce dva týždne teplomery ukazovať aj 35 stupňov a výnimočne môžu byť štyridsiatky, informuje Zoznam.sk. Veľmi teplá tlaková výš zapríčiní vysoké teploty aj na juhu Európy. 

„Najhorúcejší vzduch sa pomaly presúva nad centrálne a západné Stredomorie. Príčinou je veľmi teplá tlaková výš, ktorá má stred medzi Talianskom a Tuniskom. Po jej zadnej strane silnie prúdenie veľmi teplého vzduchu do vyšších zemepisných šírok. To zajtra pocítia predovšetkým na Sardínii, v južnom Taliansku (najmä Sicílii), v ďalších dňoch aj v Španielsku (tam potrvajú horúčavy až týždeň),“ píše SHMÚ na Facebooku.

Teplota tam presiahne 40 °C a ojedinele až 45 °C. V Tunisku a Alžírsku sa včera teplota blížila k 50 °C, pričom sa očakáva, že nasledujúce dni bude ešte vyššia. Čo sa týka Slovenska, vysoké teploty budú v Bratislave a okolí od 14. augusta do piatka 20. augusta na úrovni od 35 do 38 stupňov. Pocitovo však môže byť až 45 stupňov.

18. marca 2023, 9:30 Čas čítania 6:19 Keď sa vyprší, bolesť zmizne. Odborníčka vysvetľuje, prečo ťa pri zmenách počasia trápia fyzické a psychické problémy Keď sa vyprší, bolesť zmizne. Odborníčka vysvetľuje, prečo ťa pri zmenách počasia trápia fyzické a psychické problémy

„Tlaková výš tak bude mať dominantný vplyv na počasie u nás počas nasledujúcich niekoľkých dní. Teploty pomaly začnú stúpať nad hranicu +30 °C. Počasie však bude stále  pomerne stabilné,“ uvádza iMeteo.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia