Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. marca 2023, 15:50
Čas čítania 0:30

V slovenskom parlamente zakázali Tiktok. Dôvodom je hrozba kyberšpionáže

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tiktok údajne zbiera a uchováva nadmerné množstvo informácií zo zariadení, ktoré ho používajú. To predstavuje riziko pre kybernetickú bezpečnosť.

V slovenskom parlamente zakázali Tiktok. Populárnu čínsku platformu už blokujú informačné systémy, zákaz jej používania na služobných zariadeniach dostali všetci zamestnanci parlamentu. Kancelár Daniel Guspan odporučil prestať používať Tiktok aj poslancom NR SR, informuje Denník N.

Dôvodom zákazu aplikácie je bezpečnostná hrozba, na ktorú upozornili odborníci zo zahraničia. Podľa ich stanoviska predstavuje používanie aplikácie riziko pre kybernetickú bezpečnosť. Kancelária Národnej rady už zariadeniam s nainštalovaným Tiktokom zamedzila prístup do parlamentných IT systémov.

Tiktok údajne zbiera a uchováva nadmerné množstvo informácií zo zariadení, ktoré ho prevádzkujú.

„Množstvo, spôsob a typ údajov, ktoré sú zbierané, nezodpovedajú primárnemu určeniu aplikácie ako sociálnej siete a môžu byť použité na cielený kybernetický útok na konkrétne osoby, ich väzby, zariadenia a iné aktíva, ktoré osoba používa pri práci s elektronickými komunikačnými prostriedkami,“ vysvetlil Guspan.

TikTok, NR SR, parlament
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia