Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
21. marca 2023, 13:29
Čas čítania 0:32

MAPA: Slovensko čakajú extrémne výkyvy počasia, očakávaj sneženie aj teplo ako v lete

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie bude poriadne bláznivé.

S príchodom jari nás čaká výrazné oteplenie, pričom teploty vo štvrtok a v piatok na niektorých miestach vystúpia až na 22 °C, informuje iMeteo.sk. Marcové počasie však bude veľmi nestále, a preto sa musíme okrem zvýšených teplôt pripraviť aj na následné ochladenie a sneženie.

Pokles teplôt by mal prísť už v piatok večer a v priebehu víkendu by sa mohli na našom území vyskytnúť aj prehánky a búrky. Tie budú prítomné hlavne na východe a severe Slovenska. Teploty sa budú pohybovať na rozmedzí 10 °C až 17 °C.

Začiatkom budúceho týždňa sa k nám však cez Balkán dostane výrazná tlaková níž a chladnejší vzduch. Potenciálne by sa teda mohlo aj rozosnežiť, a to predovšetkým v severných častiach Slovenska. Okrem toho v pondelok môžeme očakávať silný dážď či vietor a v utorok ochladenie pod 10 °C.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia