Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. marca 2023, 21:55
Čas čítania 0:25

AKTUÁLNE: Americké bombardéry sa priblížili k ruským hraniciam. Moskva na miesto poslala stíhačku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Americký strategický bombardér však zmenil smer a od hraníc sa vzdialil.

Ruská stíhačka typu Su-35 vzlietla v pondelok k dvom americkým strategickým bombardérom B-52H, ktoré leteli nad Baltským morom smerom k ruským hraniciam, avšak napokon zmenili kurz. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

„Radarové zariadenia protivzdušnej obrany Západného vojenského okruhu zaznamenali nad Baltským morom dva ciele letiace smerom k štátnej hranici Ruskej federácie,“ napísalo ruské ministerstvo na sociálnej sieti Telegram. Spresnilo, že išlo o strategické bombardéry typu B-52H patriace vzdušným silám Spojených štátov.

Ruská protivzdušná obrana k nim vyslala stíhačku Su-35, ktorá mala zabrániť narušeniu štátnej hranice. „Po tom, čo sa tieto cudzie vojenské lietadlá vzdialili od ruskej štátnej hranice, sa ruské stíhacie lietadlo vrátilo na základňu,“ uviedlo ruské ministerstvo obrany.

americký bombardér
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia