Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
28. februára 2023 o 11:56
Čas čítania 0:50

Podvodník od Slováka vylákal 13-tisíc eur, lebo ho presvedčil, že je riaditeľom banky. Nechal sa nachytať na premyslený podvod

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník od muža vylákal prístupové údaje k účtu a obral ho o vyše 13-tisíc eur. Nepomohlo ani varovanie pracovníka banky.

Košičana kontaktoval podvodník, ktorý sa vydával za riaditeľa banky, a od dôverčivého muža vylákal tisíce eur, informovala polícia na Facebooku. 

„Som riaditeľom banky a chcem ochrániť vaše úspory,“ s týmito slovami kontaktoval neznámy muž obeť svojho podvodu. Na muža vyvíjal nátlak a chcel, aby mu na účet previedol 4 750 eur. 

Telefonát priamo od riaditeľa banky sa mužovi zdal dostatočne dôveryhodný. „Pravdepodobne sa preľakol, že o svoje peniaze môže naozaj prísť, a to, že mu volá riaditeľ banky, sa mu asi zdalo dostatočne dôveryhodné, a tak sa ešte v ten istý deň vybral prevod uskutočniť,“ priblížila polícia. 

Varovanie nestačilo

Pracovník v banke si však zachoval triezvu hlavu a klienta od podozrivej transakcie peňazí odhovoril. Pracovník banky muža síce na podvod upozornil, no páchateľ sa nenechal odradiť a v klamstvách pokračoval ďalej.

Podvodník muža kontaktoval ešte niekoľkokrát a zmiatol ho natoľko, až napokon uspel a peniaze od neho aj napriek varovaniu bankára vylákal. 

„Podvodníkovi sa podarilo od majiteľa účtu vylákať osobné prihlasovacie údaje do elektronického bankovníctva, odkiaľ bez vedomia a súhlasu majiteľa účtu neoprávnene vykonal 13 transakcií v celkovej sume viac ako 13 700 eur,“ uviedli policajti. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Domov
Zdieľať
Diskusia