Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
27. februára 2023, 11:17
Čas čítania 0:26

Starší pán sa v Ilave bicykloval s 5,21 promile. Chytili ho policajti, za rekordnú opitosť mu teraz hrozí vysoká pokuta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia pripomína, že v obci a na cyklistickom chodníku je tolerancia iba 0,5 promile.

Policajti v Ilave zastavili 62-ročného cyklistu, ktorému v dychu namerali neuveriteľných 5,21 promile. „Tento priestupok bude so spisovým materiálom odstúpený Okresnému dopravnému inšpektorátu v Ilave na ďalšie konanie, ktorý určí výšku sankcie,“ píše polícia na Facebooku.

Polícia pripomína, že pre cyklistu, rovnako ako aj pre vodiča osobného motorového vozidla platí zákaz konzumovania alkoholu. Výnimku majú cyklisti iba na území obce alebo na cyklistickom chodníku, pričom množstvo alkoholu nesmie prekročiť 0,5 promile. 

„Ak cyklista požil viac alkoholu, ako je stanovená hodnota, hrozí mu sankcia za takýto priestupok v správnom konaní od 150 eur do 800 eur a v blokovom konaní alebo v rozkaznom konaní do 650 eur,“ upozorňuje na výšku pokút polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia