Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
24. februára 2023 o 19:37
Čas čítania 0:40

Muž z Oravy chcel cez Vinted zarobiť 25 €, namiesto toho mu ukradli viac ako 12-tisíc. Dal sa nachytať na očividný podvod

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia rieši internetový podvod, pri ktorom poškodený prišiel o obrovskú sumu peňazí.

Policajti v Dolnom Kubíne evidujú internetový podvod, pri ktorom prišiel poškodený o viac ako 12-tisíc eur. Podvodník obeť skontaktoval pomocou aplikácie Vinted, kde ju presvedčil, že má záujem o produkt v hodnote 25 eur, informuje polícia.

„Útočník si vybral predávajúceho a správami priamo v aplikácii Vinted ho presvedčil, že o daný produkt v hodnote 25 eur má záujem a chce si ho kúpiť,“ uviedli.

Po nadviazaní komunikácie si od poškodeného vyžiadal e-mailovú adresu, na ktorú mu potom zaslal správu o potvrdení predaja. 

Odovzdal mu informácie o svojej karte

„Email obsahoval odkaz ‚Potvrdiť predaj‘, pod týmto odkazom bolo v čiernom ráme ‚Získajte peniaze‘, ktorý po otvorení predávajúcim vyžadoval od neho zadanie údajov o platobnej karte z dôvodu zaslania peňazí za tovar na účet (bolo potrebné uviesť údaje z platobnej karty – číslo, platnosť, CVC kód),“ priblížili policajti.

Krátko po vyplnení všetkých údajov o platobnej karte odišlo poškodenému z bankového účtu dokopy viac ako 12-tisíc eur. Polícia varuje všetkých používateľov podobných stránok, aby si dávali pozor na podvody, ktoré sú v internetovom prostredí bežné.

Domov
Zdieľať
Diskusia