Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. februára 2023 o 9:50
Čas čítania 0:30

Ak máš v mobile tieto 2 aplikácie, Whatsapp ti zmaže účet. Vývojári upozorňujú, že predstavujú bezpečnostné riziko

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K odstráneniu tvojho účtu dôjde až po výzve od vývojárov.

Vývojári Whatsappu informovali, že začnú odstraňovať účty používateľom, ktorí používajú neoficiálnu alebo upravenú verziu aplikácie. Ak používaš aplikáciu, ktorá nie je schválená vývojármi, môžeš prísť o všetky kontakty a konverzácie, píše Mobilizujeme.cz.

Aplikácia ti tvoj účet okamžite nezruší. Najprv používateľom pošle správu o tom, že účet je dočasne pozastavený. K odstráneniu dôjde až potom v prípade, ak používateľ bude aj naďalej používať neoficiálnu verziu.

Spoločnosť za bezpečnostné riziko považuje aplikácie Whatsapp Plus a GB Whatsapp. Tieto aplikácie vyhovujú mnohým používateľom, ktorí si radi upravujú napríklad vzhľad prostredníctvom tém či fontov.

Whatsapp je v súčasnosti jednou z najobľúbenejších platforiem na chatovanie. Neoficiálne verzie aplikácie však môžu predstavovať bezpečnostné riziko, a preto sa proti nim vývojári rozhodli zakročiť. Pravdepodobne preto bude najlepšie, ak sa aplikácií pre istotu zbavíš.

whatsapp, wechat
Zdroj: Unsplash/Adem AY
Domov
Zdieľať
Diskusia