Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
22. februára 2023, 9:41
Čas čítania 0:26

Iba 14-ročný Alex chcel vraždiť spolužiakov sekerou, teraz ho NAKA navrhla obžalovať. Na krku má závažné obvinenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Útočník je obvinený z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry navrhol podať obžalobu na mladistvého z obce Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica), ktorý mal plánovať útok sekerou na viacerých spolužiakov a pedagógov základnej školy. Skutok chcel spáchať iba 14-ročný Alex. 

O prípadnom podaní obžaloby rozhodne Úrad špeciálnej prokuratúry. Potvrdil to vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.


Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie 6. februára návrhom na podanie obžaloby. „Dňa 7. februára bol vyšetrovací spis doručený na ÚŠP na ďalšie konanie, preto je potrebné s ďalšími otázkami osloviť príslušnú prokuratúru,“ uviedol Slivka.


NAKA zadržala mladistvého vlani v októbri. Obvinili ho z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa medializovaných informácií chlapec prišiel do školy, ktorú navštevoval, so sekerou.

Základná škola v obci Mníšek nad Hnilcom, kde chcel 14-ročný chlapec vykonať masovú vraždu.
Základná škola v obci Mníšek nad Hnilcom, kde chcel 14-ročný chlapec vykonať masovú vraždu. Zdroj: TV JOJ/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia