Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. februára 2023 o 18:28
Čas čítania 0:27

Heger oznámil, že Slovensko začne oficiálne rokovať o dodávke stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Eduard Heger s Jaroslavom Naďom informovali o dodávke stíhačiek pre Ukrajinu.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger spoločne s ministrom obrany Jaroslavom Naďom informovali o tom, ako bude vyzerať ďalšia vojenská pomoc pre Ukrajinu. Slovensko začne čoskoro rokovať o dodávke vyradených stíhačiek na Ukrajinu.

„Vyradené MiG-29 môžu zachrániť nevinné životy,“ uviedol Heger. Spoločne s Naďom vysvetľovali, že ruské stíhačky už Slovenská republika nedokáže využívať. Za najlepšiu alternatívu preto považujú poskytnutie vyradených migov na Ukrajinu, kde by stroje mohli spojazdniť a zužitkovať pri obrane krajiny.

Heger počas tlačovej besedy označil Roberta Fica za klamára, zbabelca a „hlásnu trúbu ruskej propagandy“. Premiér taktiež dodal, že Ficova politika môže zatiahnuť Slovensko do medzinárodnej izolácie. Petra Pellegriniho následne vyzval, aby zaujal jasné stanovisko a nevyhýbal sa téme vojny na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia