Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. februára 2023, 9:07
Čas čítania 0:41

Majiteľ Tesly sa vychvaľoval, že ho opitého odviezol autopilot až domov. Prezradil, prečo si po popíjaní sadol za volant

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Beta verzia softvéru Full Self-Driving od Tesly je pre verejnosť dostupná od novembra minulého roka, stále však má nedostatky.

Majiteľ Tesly sa na Twitteri chválil, že ho opitého bez problémov odviezla domov. Majiteľ Tesly použil asistenčný systém Full Self-Driving a celú jazdu nechal na auto bez toho, aby v opitosti výrazne zasahoval do riadenia, píše Insider. 

„Priznávam, po Vianociach som bol trochu opitý, ale s FSD ma auto doviezlo domov celkom bezchybne,“ zveril sa vodič na sociálnej sieti. Ľudia mu v reakciách vynadali, že riskoval nielen svoje zdravie, ale ohrozoval najmä ostatných vodičov na cestách. Šoférovanie pod vplyvom alkoholu je v USA trestné, a to bez ohľadu na to, či šofér používa autopilota alebo auto riadi sám.

Tesla.
Tesla. Zdroj: Flickr/Marc van der Chijs

Beta verzia softvéru Full Self-Driving je pre verejnosť dostupná od novembra minulého roka. Funkcia má však stále nedostatky, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť cestujúcich. Aj samotná Tesla priznáva, že funkcia je skôr navrhnutá tak, aby vodičovi poskytovala asistenciu.  

Majitelia Tesly vo veľkom hľadajú možnosti, ako funkciu oklamať tak, aby si myslela, že na jazdu vodič aktívne dohliada. Opakujúcim sa problémom býva sadanie za volant pod vplyvom alkoholu, ale aj spánok za volantom, ktorý často musia riešiť policajti.

Anketa:
Zveril by si svoj život do rúk autopilota?
Určite nie.
Nemám s tým problém.
Neviem. 
Určite nie.
58 %
290 Hlasov
Nemám s tým problém.
21 %
107 Hlasov
Neviem. 
20 %
102 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia