Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
22. januára 2023, 19:51
Čas čítania 0:45

VIDEO: Stovky vydesených ľudí utekali von z mora, keď žraloky zaútočili na delfína. V Sydney museli uzavrieť pláže

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zranený delfín krúžil v plytkej vode, no nakoniec sa dostal na pláž a zomrel.

Austrálske úrady museli uzavrieť viaceré obľúbené pláže v Sydney po tom, čo žraloky zaútočili na delfína vo vodách neďaleko mesta. Išlo o približne trojmetrové žraloky býčie (lat. Carcharhinus leucas), ktoré prenasledovali delfína až na frekventovanú pláž Shelly Beach na severe Sydney, kde naňho zaútočili, informuje BBC.

Stovky vydesených ľudí pri útoku utekali von z mora a z pobrežia sledovali, čo sa deje. Zranený delfín krúžil v plytkej vode, no nakoniec sa dostal na pláž a zomrel. Tím pobrežnej stráže na vodných skútroch sa snažil upokojiť situáciu. Úrady z bezpečnostných dôvodov uzatvorili preventívne aj okolité pláže.

Okrem toho bol pozastavený festival Manly Open Surf, ktorý sa na mieste konal. Na ňom sa chystali súťažiť stovky surferov. Našťastie nebola zranená žiadna osoba. Pláže aktuálne monitorujú pomocou dronov.

Úrady obyvateľov vyzývajú, aby boli ostražití a dodržiavali bezpečnostné pravidlá. Ľudské úmrtia v Sydney sú však zriedkavé, za posledných 60 rokov boli zaznamenané len dve. Žraloky býčie, ktoré útočili v Sydney, sa vyskytujú v pobrežných vodách po celom svete. Ide však o pomerne pokojného žraloka, ktorý neútočí, ak nie je vyprovokovaný. Obvykle dorastá do dĺžky 3,5 metra, v takom prípade váži 90 až 160 kg.

Domov
Zdieľať
Diskusia