Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
17. januára 2023 o 22:11
Čas čítania 0:30

FOTO: Na Slovensku v utorok večer padali obrovské vločky. Intenzívne sneženie hlásili z Popradu aj Brezna, ukázalo SHMÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko zasiahlo silné sneženie.

Na viacerých miestach Slovenska začalo v utorok 17. januára vo večerných hodinách intenzívne snežiť. Ľudí prekvapili „obrovské vločky“, ktoré padali z oblohy.

Meteorológovia zo SHMÚ síce príchod sneženia očakávali a avizovali v statusoch na Facebooku, no obyvatelia Slovenska im z mnohých regiónov húfne hlásili, aké silné sneženie k nim prišlo.

„Teplý front prináša od výšky cca 300-400 m intenzívne sneženie. Obrovské vločky nám hlásite z Brezna aj z Popradu. Nižšie zväčša prší,“ napísali zamestnanci zo SHMÚ v statuse z utorkového večera.

Meteorológovia vysvetľujú, že za zrážkovou činnosťou je pásmo teplého frontu a tlaková níž v jadranskej oblasti, ktorá sa presúva nad územie SR. „Vysoká oblačnosť teplého frontu od juhozápadu pribúda už v týchto chvíľach, pričom bude ďalej mohutnieť, až z nej postupne začnú vypadávať aj zrážky,“ uviedli odborníci zo SHMÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia