Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. januára 2023, 12:42
Čas čítania 0:52

Veľký zvrat v prípade usmrtenia Jozefa Chovanca. Belgická prokuratúra najnovším rozhodnutím zaskočila rodinu aj verejnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príčinou smrti boli silné nárazy hlavou o stenu, no zastavenie srdca spôsobila až upokojujúca injekcia podaná zdravotníkmi.

Prokuratúra z belgického mesta Charleroi nechce nikoho stíhať za smrť slovenského občana Jozefa Chovanca.

Príčinou smrti Jozefa Chovanca, ktorý zomrel koncom februára 2018 po zadržaní v cele na letisku Charleroi, boli silné nárazy hlavou o stenu, ktoré mu spôsobili edém mozgu. Vyplýva to z expertného posudku belgických lekárov, ktorý bol zverejnený vlani v marci.

Lekári zároveň skonštatovali, že zastavenie činnosti srdca u neho vyvolala až injekcia podaná privolanými zdravotníkmi, ktorí sa ho snažili upokojiť po tom, ako si v zadržiavacej cele ubližoval.

Stanovisko prokuratúry hovorí, že príslušníci letiskovej polície a privolaní zdravotníci za smrť tohto slovenského podnikateľa nenesú zodpovednosť. Advokát vdovy po J. Chovancovi stanovisko považuje za nepochopiteľné a dúfa, že členov letiskovej polície napokon postavia pred súd.

Jozef Chovanec.
Jozef Chovanec. Zdroj: Youtube/Het Laatse Nieuws/screenshot

Zomrel tri dni po zásahu

Jozef Chovanec zomrel v nemocnici 28. februára 2018, tri dni po policajnom zásahu v cele na letisku Charleroi. Zadržaný bol v lietadle smerujúcom na Slovensko, lebo sa podľa očitých svedkov správal agresívne k členom posádky a privolaným policajtom.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V auguste 2020 unikli videozáznamy z policajnej cely, kde bol zadržaný, na ktorých vidieť, ako uprostred noci búcha hlavou o dvere cely a krváca. Z videa vidieť, ako sa ho skupina policajtov pokúša násilím upokojiť. Chovanec má v tej chvíli tvár zakrytú dekou.

Policajti sa pomedzi to smejú a jedna policajtka dokonca v cele dvíha ruku v podobe nacistického pozdravu.

Domov
Zdieľať
Diskusia