Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
17. januára 2023 o 7:38
Čas čítania 0:38

Slovákov prekvapili nečakané zmeny cien na benzínkach. Pumpári pri benzíne a nafte tentokrát zamiešali karty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ceny pohonných látok boli viac ako mesiac nezmenené.

Ceny palív sa po viac ako mesiaci pohli. Nie však takým smerom, aký väčšina ľudí očakávala. Benzín prekvapivo mierne zdražel, zatiaľ čo cena nafty o pár centov klesla, informuje portál tvnoviny.sk.

Na začiatku novembra minulého roku dosahovali ceny palív historické maximum. Hrozilo, že prekročia hranicu dvoch eur za jeden liter, lenže potom znova klesli a v tomto trende pokračovali až do polovice decembra. Nasledovalo zamrznutie cien, ktoré trvalo až doteraz. 

Aktuálne zmeny

Ceny benzínu sa posledný mesiac pohybovali na úrovni 1,50 €. V priemere došlo na benzínkach k nárastu cien o tri centy, a tak dnes benzín natankuješ za približne 1,53 € za liter. Analytici očakávajú, že ceny pohonných látok ešte v priebehu tohto roka stúpnu.

Na druhej strane môžeme hovoriť o nečakanom zlacnení nafty, pri ktorej odborníci v najhoršom prípade odhadovali prekročenie hranice dvoch eur za liter. Pokles ceny nafty je však len symbolický, čerpacie stanice ju znížili o jediný cent z 1,629 € na 1,619 € za liter.

Domov
Zdieľať
Diskusia