Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
27. decembra 2022, 7:33
Čas čítania 0:42

Ministerstvo varuje Slovákov pred extrémnym počasím v USA. Musíte sa pripraviť na sériu nepríjemností

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Extrémne počasie môže spôsobiť viacero problémov.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky varuje pred extrémnym zimným počasím na väčšine územia Spojených štátov amerických, najmä na severe a na východe krajiny. Rezort o tom informuje na webe.


„Výkyv počasia bude sprevádzaný extrémnymi snehovými búrkami, poľadovicou a silným vetrom. Z uvedeného dôvodu môže dôjsť k prerušeniu dodávok elektrickej energie či k problémom v doprave a zásobovaní,“ upozorňuje ministerstvo.


Pripomína, že cestujúci môžu v núdzi kontaktovať Veľvyslanectvo SR vo Washingtone alebo Generálny konzulát SR v New Yorku.

Počasie si vyžiadalo už najmenej 52 obetí

Počet obetí extrémneho zimného počasia, ktoré sužuje Spojené štáty a Kanadu, sa zvýšil na najmenej 52. Viacerí ľudia zomreli, keď uviazli vo svojich autách a počas čakania na záchranárov zamrzli.

Podľa americkej Národnej meteorologickej služby napadlo do nedele na letisku v Buffale viac ako 1,2 metra snehu, pričom snehová prikrývka pribúdala rýchlosťou päť až sedem centimetrov za hodinu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

V dôsledku extrémneho počasia zostalo bez elektriny približne 1,8 milióna amerických domácností a letecké spoločnosti museli zrušiť či presunúť tisíce letov. Vodičov úrady vyzvali, aby napriek najrušnejšiemu obdobiu v súvislosti s cestovaním nevychádzali na cesty.

Domov
Zdieľať
Diskusia