Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022, 20:59
Čas čítania 0:37

Prázdne lekárne a preplnené krematóriá. V Číne dramaticky rastie počet nakazených chorobou covid-19

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V juhočínskej metropole Kanton jedno z krematórií potvrdilo, že denne spaľuje viac než 30 tiel.

Krematóriá v celej Číne sa usilujú vyrovnať s pribúdaním tiel v súvislosti s ďalšou vlnou koronavírusovej infekcie. Tamojšie úrady priznávajú, že šíriacu sa nákazu a s ňou spojené prípady covidu už nie je možné dosledovať.

Nemocnice v Číne zápasia s problémami a regály v tamojších lekárňach zostali prázdne po náhlom rozhodnutí vlády, ktorá po takmer troch rokoch lockdownov, karantén a hromadného testovania minulý mesiac protipandemické obmedzenia v krajine uvoľnila.

V 30-miliónovom meste Čunking úrady tento týždeň vyzvali obyvateľov s „miernymi“ príznakmi ochorenia covid-19, aby šli do práce. Krematóriá pritom už nemajú priestory na uskladňovanie tiel.

„Počet tiel z posledných dní je mnohonásobne vyšší než predtým,“ uviedol zamestnanec krematória, ktorý si neželal byť menovaný. „Nie sme si istí, či je to spojené s covidom, musíte sa opýtať vedúcich predstaviteľov,“ dodal.

Ukončenie povinného hromadného testovania obyvateľstva na koronavírus sťažilo sledovanie počtu nových prípadov nákazy, pričom úrady minulý týždeň priznali, že v súčasnosti je nemožné spočítať celkový počet pacientov s covidom.

Domov
Zdieľať
Diskusia