Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022, 7:22
Čas čítania 0:32

Dedo Mráz nenavštívi anektované územia Ukrajiny ani ruské mestá na tamojších hraniciach. Bojí sa o svoju bezpečnosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mnohé ruské mestá pre vojnu na Ukrajine obmedzili tradičné oslavy spájajúce sa s obdobím zimy a Vianoc.

Dedo Mráz, ktorý je ruskou obdobou Mikuláša či Santa Clausa, navštívi tento rok vyše 70 miest po celom Rusku. Na anektované územia Ukrajiny ani do ruských oblastí pri ukrajinských hraniciach však zrejme nepricestuje.

Cestu vlaku deda Mráza, ktorá je zameraná na podporu turizmu, organizujú ruské železnice v spolupráci so severoruskou Vologdskou oblasťou. Práve v tejto oblasti leží mesto Velikij Usťug, kde má podľa legendy sídlo dedo Mráz a ktoré je preto v Rusku vyhľadávanou turistickou atrakciou.

V zozname zastávok vlaku deda Mráza však tento rok chýbajú viaceré západoruské oblasti nachádzajúce sa pri hraniciach s Ukrajinou, voči ktorej Kremeľ už od februára vedie rozsiahlu vojenskú agresiu.

Dedo Mráz zrejme z bezpečnostných dôvodov nepríde do Krasnodarskej, Rostovskej, Belgorodskej, Kurskej ani Brianskej oblasti. Darčeky neprivezie ani deťom v Ruskom anektovaných regiónoch Ukrajiny, na Kryme, v Doneckej, Luhanskej, Záporožskej ani Chersonskej oblasti.

Domov
Zdieľať
Diskusia