Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
14. decembra 2022, 20:59
Čas čítania 0:55

Slovák odmietol odber krvi a moču, pretože je pastafarián. Polícii prezentoval bizarné výhovorky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pastafariánstvo je parodické náboženstvo vyznávajúce lietajúce špagetové monštrum ako stvoriteľa sveta. Podľa pastafariánov je globálne otepľovanie spôsobené úbytkom pirátov.

Polícia ešte začiatkom roka v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) zastavila a skontrolovala vozidlo Fiat Punto. Vodič auta sa správal roztržito a pre podozrenie z požitia omamných látok ho policajti vyzvali na odber krvi. Muž odber odmietol a vyhovoril sa na svoju vieru, informuje košický Korzár

V aute policajti našli neporiadok a striekačky. Dezorientovaný muž v krátkom tričku a v žoviálnej nálade policajtom odber biologického materiálu sľúbil, no v nemocnici názor prehodnotil. Tvrdil, že aj Bob Marley zomrel po darovaní krvi. V dychu mu alkohol nenamerali.

40-ročný vodič vinu odmieta, auto podľa neho šoférovala jeho kamarátka Lívia, ktorá však nemá vodičák. Keď zbadala policajtov, zľakla sa a presadla si. Vodič popiera požitie omamných látok aj tvrdenia, že s políciou nespolupracoval. Odovzdať akékoľvek biologické vzorky mu podľa jeho slov bráni pastafariánstvo – viera, ktorú vyznáva. 

Sudkyňa mužovi vymerala trest odňatia slobody na štyri mesiace, pokutu vo výške 250 eur a 18-mesačný zákaz šoférovať. Voči rozsudku sa odvolal prokurátor. Ten žiadal prísnejší trest. Súd argumenty prokurátora uznal a vyniesol nový rozsudok. Za volant si odsúdený nesadne 3 roky a za mrežami si odsedí štyri mesiace. 40-ročný muž mal v registri trestov predtým už 3 odsúdenia. 

Lietajúce špagetové monštrum

Pastafariánstvo je parodické náboženstvo vyznávajúce lietajúce špagetové monštrum ako stvoriteľa sveta. Podľa pastafariánov je globálne otepľovanie spôsobené úbytkom pirátov. Pastafariánom v roku 2016 Nový Zéland priznal právo sobášiť sa. 

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia