Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 0:25

Firmu na výrobu zdravotníckych pomôcok Elona Muska prešetrujú pre údajné porušovanie životných podmienok zvierat

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť pracuje na vývoji svojho mozgového implantátu, ktorý by mohol pomôcť ochrnutým ľuďom opäť chodiť a riešiť rôzne neurologické ochorenia.

Spoločnosť Elona Muska na výrobu zdravotníckych pomôcok je vraj vyšetrovaná pre údajné porušovanie životných podmienok zvierat. Vyšetrovanie spoločnosti Neutral Corp sa začala po sťažnostiach zamestnancov, informuje agentúra Reuters.

BBC kontaktovala spoločnosť, aby sa vyjadrila k sťažnostiam, podľa ktorých je testovanie na zvieratách unáhlené a zbytočne spôsobuje utrpenie a predčasnú smrť. Reuters uvádza, že spoločnosť od roku 2018 zabila približne 1 500 zvierat. 

Dôvodom na toto údajné zbytočné zabíjanie zvierat je tlak Elona Muska na zamestnancov, aby sa urýchlil výskum. Spoločnosť pracuje na vývoji svojho mozgového implantátu, ktorý by mohol pomôcť ochrnutým ľuďom opäť chodiť a riešiť rôzne neurologické ochorenia.

Elon Musk sa k týmto obvineniam nevyjadril.

Domov
Zdieľať
Diskusia