Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. novembra 2022, 21:48
Čas čítania 0:43

Farnosť v Nemšovej vraj diskriminuje znevýhodnené deti v miestnej škole. Psychológa má nahradiť kňaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cirkevným predstaviteľom sa nepáči ani pôsobenie školského psychológa na škole. Argumentujú tým, že na katolíckej škole stačí dieťa zveriť do rúk kňaza.

Bývalý minister školstva Branislav Gröhling na svojom facebookovom profile upozornil na  výzvu rodičov za opätovné vymenovanie riadne zvoleného riaditeľa základnej katolíckej školy v Nemšovej. Opätovne zvolený riaditeľ Lubomír Král počas svojho predchádzajúceho funkčného obdobia integroval na škole deti so zdravotným postihnutím a deti z neúplných rodín, zároveň do školy priviedol detského psychológa. 

Výzva rodičov, ktorú exminister školstva zdieľal, kritizuje biskupský úrad, resp. miestnu farnosť. Tá podľa rodičov nechce riaditeľa vymenovať, lebo im integrácia prekáža. 

„Niektorí predstavitelia cirkvi majú podľa rodičov problém s tým, že na škole sú žiaci so zdravotným znevýhodnením. Vadia im aj žiaci z neúplných rodín. Dokonca im prekáža, že na škole pôsobí školský psychológ. Pretože deťom vraj stačí zveriť sa kňazovi…“ píše Gröhling. 

Člen opozičnej strany SaS tvrdí, že vedenie školy nepochopilo svoju základnú funkciu. 

„Škola nemá deti vymazávať. Ani tie s ťažkosťami, ani tie z neúplných rodín. Škola nemá zatvárať oči pred problémami. Lebo tak nezmiznú ani sa nevyriešia. Na toto škola naozaj nie je. Škola je tu na to, aby pomohla dieťaťu uspieť. Každému dieťaťu,“ napísal. Dodal, že sa v tejto veci obráti na Úrad komisára pre deti.

Domov
Zdieľať
Diskusia