Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. novembra 2022, 16:33
Čas čítania 0:33

Anna Záborská je späť. V parlamente predkladá nový zákon na sprísnenie dostupnosti interrupcií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predkladá ho napriek tomu, že ešte neprešla zákonná polročná lehota.

Na najbližšej schôdzi parlamentu sa bude rokovať o sprísnení dostupnosti interrupcií, návrh predložili poslanci okolo Anny Záborskej, ktorý chce zaviesť čakaciu lehotu na interrupcie aj zo zdravotných dôvodov, informuje Denník N. Napriek tomu, že ešte neuplynulo šesť mesiacov od posledného interrupčného zákona, Boris Kollár návrh zaradil do programu rokovania.

Denník N upozornil na to, že neuplynula polročná lehota od posledného interrupčného zákona. Rokovací poriadok parlamentu hovorí, že nie je možné predložiť na schôdzu Národnej rady taký istý zákon, o akom sa už hlasovalo, a takisto ak návrh zákona predkladateľ stiahne, počas šiestich mesiacov nemôže parlament o podobnej veci rokovať. 

Každý polrok to isté

Anna Záborská predkladá návrh zákona o sprísnení interrupcií každý polrok. Keď sa o to pokúsila na jeseň v roku 2021, vzbudilo to veľké rozhorčenie zo strany aktivistov. V otvorenom liste Záborskú skritizovalo viac ako 170 lekárov. 

7. októbra 2021, 18:30 Čas čítania 1:31 Pani Záborská, nebudeme ticho (Komentár) Pani Záborská, nebudeme ticho (Komentár)
Domov
Zdieľať
Diskusia