Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. novembra 2022, 17:36
Čas čítania 0:34

Osem dní do výpovedí 2-tisíc lekárov: Dohoda stojí len na platoch, oznámil Heger

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Heger lekárov prosí o stiahnutie výpovedí.

V siedmich bodoch smerujeme k dohode, informoval po utorkovom rokovaní s Lekárskym odborovým združením premiér Eduard Heger. Dodal, že dohoda stojí na ôsmom bode týkajúcom sa platov.


„V tomto čase, keď riešime energetickú krízu, vysokú infláciu, ponuka 309 miliónov eur, to znamená dostať sa na úroveň českých platov, je veľmi štedrá,“ skonštatoval Heger.

Lekárov prosí o stiahnutie výpovedí.

Minister financií Igor Matovič opakovane potvrdil, že ponuka na zvýšenie platov až o 35 % je finálna. Zajtra očakáva od lekárov definitívnu odpoveď. Upozornil, že odborári trvajú na zvýšení o 59 % a po 1. decembri má platiť pôvodná požiadavka so zvýšením až o 100 %. 


Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský doplnil, že pokračujú ďalšie rokovania, na ktorých sa doladia technické detaily. „Hlavné body sú dohodnuté, hľadáme cesty, akým spôsobom to najrýchlejšie dostať do legislatívy,“ vysvetlil.

Verí, že do konca utorkových rokovaní bude hlavný náčrt vyladený na 95 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia