Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
16. novembra 2022, 14:58
Čas čítania 0:29

Ko**t, monika alebo „heslo“. Toto sú najpoužívanejšie heslá Slovákov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V dvestovke najpoužívanejších hesiel prevažovali hlavne krstné mená a čísla.

Portál NordPass zverejnil zoznam najpoužívanejších hesiel na Slovensku. Výsledky dokázali, že Slováci vo vytváraní hesiel nie sú veľmi kreatívni. 

najpoužívanejšie heslá
Zdroj: Nord pass

Na prvých priečkach dominovali číselné kombinácie a na nižších zase krstné mená. V zozname sa však objavili všelijaké bizarnosti. Za zmienku stojí aj heslo, ktoré sa umiestnilo na 18. mieste, konkrétne ho použilo až 208 ľudí. Zdrobnenina tohto hesla sa umiestnila na 39. miestne s počtom 151 používateľov. 

Ďalšími zo zvláštnych hesiel je napríklad killer, krokodil či slovan.

Všetko nasvedčuje tomu, že Slovákom na bezpečnosti na internete veľmi nezáleží. Heslá ako 123456, 00000 sú pre útočníkov na internete ľahko uhádnuteľné, rovnako ako generické mená alebo známe slová zo slovníkov. Odborníci na bezpečnosť odporúčajú používať kombináciu veľkých a malých písmen, čísel a špeciálnych znakov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia