Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. novembra 2022, 19:06
Čas čítania 0:49

Vladimir Putin otvára dvere do ruskej armády zločincom. Vrahovia, pašeráci či zlodeji budú na Ukrajine bojovať vďaka novému zákonu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Vladimir Putin otvára dvere do ruskej armády zločincom. Vrahovia, pašeráci či zlodeji budú na Ukrajine bojovať vďaka novému zákonu
Zdroj: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo, Ap

Výnimku majú len zločinci, ktorí sa dopustili sexuálnych trestných činov proti maloletým, vlastizrady, špionáže alebo terorizmu.

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon, podľa ktorého budú do armády povolaní aj prepustení závažní zločinci. Do invázie na Ukrajinu sa tak v rámci ruských ozbrojených síl zapoja aj odsúdenci, ktorí si odpykali trest za vraždu, lúpež, krádež, obchodovanie s drogami a iné závažné trestné činy. Doteraz museli zostať pod dohľadom úradov osem až desať rokov, a kým sa ich rozsudok nezrušil, nemohli ani opustiť miesto bydliska.

Podľa CNN tento krok pomôže Rusku mobilizovať ďalšie státisíce občanov, ktorí boli odsúdení na podmienečný trest alebo prepustení z trestaneckých kolónií. Jedinou výnimkou v dekréte sú zločinci, ktorí sa dopustili sexuálnych trestných činov proti maloletým, vlastizrady, špionáže alebo terorizmu.

Vylúčení sú aj odsúdení za pokus o úkladnú vraždu vládneho činiteľa, únos lietadla, extrémistickú činnosť a nelegálne nakladanie s jadrovými materiálmi a rádioaktívnymi látkami.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Prezident Vladimir Putin povedal, že Kremľu sa už z radov všeobecnej mužskej populácie podarilo zmobilizovať 18 000 vojakov nad rámec pôvodného cieľa 300 000. Putinov rozkaz na čiastočnú mobilizáciu sa však skončí až vtedy, keď ruský prezident podpíše oficiálny dekrét. Dovtedy si vyhradzuje právo v budúcnosti naverbovať do vojenských odvodov ďalších ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia