Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. októbra 2022, 13:42
Čas čítania 0:43

Päťmetrový pytón usmrtil a prehltol v celku ženu, keď šla do práce. Jej telo v žalúdku hada našli takmer neporušené

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Päťmetrový pytón usmrtil a prehltol v celku ženu, keď šla do práce. Jej telo v žalúdku hada našli takmer neporušené
Zdroj: Wikimedia Commons

Nejde o prvý prípad, čo v Indonézii zjedol pytón človeka.

Ženu v indonézskej provincii Jambi usmrtil a v celku prehltol pytón, keď šla do práce na kaučukovú farmu. Jej mŕtve telo sa v žalúdku hada našlo takmer neporušené. V stredu o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala zo stanice BBC.

Nezvestnosť asi 50-ročnej ženy nahlásil večer jej manžel, keď sa nevrátila z práce domov. V oblasti začali okamžite zasahovať pátracie skupiny. O deň neskôr objavili miestni dedinčania pytóna s neštandardne veľkým bruchom. Hada usmrtili a v jeho útrobách našli pozostatky nezvestnej ženy.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Wikimedia Commons


Podľa vyjadrenia miestnej polície meral pytón približne päť metrov. Hoci sú podobné incidenty zriedkavé, BBC pripomína, že nejde o prvý prípad, čo v Indonézii zjedol pytón človeka – stalo sa to aj v rokoch 2017 a 2018.

Pytóny prehĺtajú svoju korisť v celku. Ich čeľusť je prepojená mimoriadne flexibilným väzivovým tkanivom, čo im umožňuje roztiahnuť tlamu aj okolo väčších obetí.

Odborníci uvádzajú, že tieto hady sa obvykle živia potkanmi a inými zvieratami, avšak čím viac rastú, tým väčšiu korisť dokážu prehltnúť. Uprednostňujú vraj väčšie jedince, ktoré im poskytnú viac kalórií. Pytóny dokážu prehltnúť i ošípané či dokonca kravy, vysvetľuje BBC.

Domov
Zdieľať
Diskusia