Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
7. októbra 2022, 16:00
Čas čítania 6:50

10 pamätných chvíľ Vladimira Putina od začiatku vojny na Ukrajine. Odmieta, že má rakovinu, a prirovnáva sa k cárovi

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
10 pamätných chvíľ Vladimira Putina od začiatku vojny na Ukrajine. Odmieta, že má rakovinu, a prirovnáva sa k cárovi
Zdroj: TASR/AP

Vladimir Putin vo februári rozpútal vojnu na Ukrajine. Odvtedy sa neustále snaží hľadať spôsoby, ako ju doma obhájiť.

Vladimir Putin dnes oslavuje 70. narodeniny. Ruský prezident šéfuje Kremľu už viac ako 22 rokov, počas ktorých čelil mnohým škandálom, no zrejme nikdy nestál pred takou výzvou ako vojna na Ukrajine.

7. októbra 2022, 8:48 Čas čítania 7:22 Putin má 70 rokov: nominácia na Nobelovu cenu, kybermanipulácie, divné úmrtia a iné zaujímavosti zo života ruského prezidenta Putin má 70 rokov: nominácia na Nobelovu cenu, kybermanipulácie, divné úmrtia a iné zaujímavosti zo života ruského prezidenta

Putin poslal ruskú armádu na Ukrajinu 24. februára, čím spustil sériu udalostí, ktorá vyústila do jeho sebavedomých prejavov, špekulácií o zdravotnom stave či trapasov, ktorými mu svetoví lídri oplatili zahanbenie z minulosti.

Toto je zoznam najpamätnejších momentov Vladimira Putina od začiatku invázie na Ukrajinu, ktoré budú pravdepodobne jedného dňa v učebniciach dejepisu slúžiť na vysvetlenie toho, prečo a ako Ruská federácia rozpútala vojnu.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP

1. Ukrajine chcel ukázať, ako vyzerá skutočná dekomunizácia

„Chcete dekomunizáciu? My vám radi ukážeme, ako by vyzerala skutočná dekomunizácia Ukrajiny,“ vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin 21. februára tohto roku v prejave, prostredníctvom ktorého oficiálne uznal separatistické republiky na východe Ukrajiny za nezávislé štáty. 

Aj keď Rusko malo pri hraniciach Ukrajiny už 21. februára viac ako 190-tisíc vojakov, málokto veril, že Putin naozaj zaútočí. Vo svojom prejave z 21. februára však spochybnil celú existenciu Ukrajiny, ukrajinského národa aj kultúry a opakoval, že modernú Ukrajinu vytvorilo Rusko, a preto má právo ju aj zničiť. 

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

„Vám a mne neostala jednoducho žiadna iná možnosť na ochranu Ruska a našich ľudí okrem tej, ktorú budeme dnes nútení použiť. Okolnosti si vyžadujú, aby sme podnikli rozhodné a okamžité kroky. Ľudové republiky Donbasu sa obrátili na Rusko so žiadosťou o pomoc,“ obhajoval Putin vojnu v prejave z 24. februára, keď už ruské tanky vtrhli na Ukrajinu.

 

2. Obliekol si bundu za tisíce na oslavy anexie Krymu

Vladimir Putin nikdy nepohrdol luxusom, aj keby si ho mal užívať na úkor ruského ľudu. Ruský prezident to všetkým dokázal, keď sa 19. marca ukázal na slávnostnom koncerte k výročiu anexie ukrajinského polostrova Krym v bunde za 12-tisíc eur.

Koncert sa uskutočnil na moskovskom štadióne Lužniki, kam si Putina prišli vypočuť desiatky tisíc ľudí. V polovici marca sa ruská agresia na Ukrajine vyvíjala sľubne, a tak si Putin v bunde od talianskej značky Loro Piana naplno užíval rozprávanie o tom, ako ruskí vojaci na Ukrajine bojujú s miestnymi nacistami.

V dave ľudí na štadióne si nikto hodnotu prezidentovej bundy nevšimol, pretože Putin naďalej svojich fanúšikov presviedčal, že Moskva ekonomické sankcie ustojí, ba čo viac, Rusko podľa neho mali sankcie iba posilniť.

3. Prvýkrát navštívil zranených vojakov až po 3 mesiacoch

Domov
Zdieľať
Diskusia