Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
23. septembra 2022, 10:47
Čas čítania 0:59

San Jose Sharks odmieta nastúpiť v Prahe bez ruských hráčov. Generálny manažér hovorí, že sú jeden tím

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Iniciatíva zakázať hru ruských hráčov prišla od českej legendy Dominika Hašeka.

Generálny manažér tímu NHL San Jose Sharks Mike Grier odmietol českú požiadavku, aby na úvodný zápas súťaže v Prahe nenastúpili ruskí hokejisti. Oficiálnu žiadosť adresovalo české ministerstvo zahraničných vecí vedeniu NHL minulý týždeň.

Podľa TV Nova sa v nej písalo, že je v záujme Českej republiky, aby ruskí hokejisti na začiatku októbra do Prahy ani len nepricestovali.

Iniciatívu zakázať štart ruských hráčov v pražskom zápase začal legendárny brankár Dominik Hašek. Mike Grier požiadavku odmietol na tlačovej konferencii mimoriadne razantne s tým, že buď pricestuje celý tím, alebo nikto, a doplnil, že hráči by nemali byť trestaní za niečo, čo nie je ich vina. „Som presvedčený, že fungujeme ako jeden tím. To, čo sa vo svete deje, nie je chyba hráčov. Neurobili nič zlé. Preto si nemyslím, že by mali byť za to trestaní. Stojíme za nimi, sme tu všetci ako jeden tím.“ 

V pražskej O2 aréne sa majú už 7. a 8. októbra uskutočniť dva zápasy NHL medzi San Jose Sharks a Nashville Predators. Oba tímy majú vo svojich radoch hneď niekoľko hráčov ruskej národnosti. Za žralokov hrajú útočníci Alexe Barabanov, Danil Guščin, Timur Ibragimov, Jevgenij Svečnikov a obrancovia Artemij Kňazev a Nikolaj Knižov. Na súpiske Nashville Predators nájdeme ruských útočníkov Jegora Afanasjeva, Jakova Trenina a brankára Jaroslava Askarova.

Anketa:
Súhlasíš s tým, že v Prahe by nemali nastúpiť ruskí hráči?
Áno.
Nie.
Áno.
31 %
446 Hlasov
Nie.
69 %
989 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia