Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ivan Koribanič
6. septembra 2022, 9:08
Čas čítania 0:57

Časť etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska možno jazdci prejdú po koberci. Organizátori tak chcú zakryť diery na ceste

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Časť etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska možno jazdci prejdú po koberci. Organizátori tak chcú zakryť diery na ceste
Zdroj: Reprofoto/Markíza, TASR/ Lukáš Grinaj
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hoci organizátori žiadali Košický samosprávny kraj o pomoc, ten im na žiadosť odpovedal, že sa ozvali neskoro. Podľa Holeca vedeli všetci o trase etapy už rok dopredu.

Cyklistické preteky Okolo Slovenska sú naplánované na 13. až 17. septembra. Organizátori majú, zdá sa, takmer všetko pripravené, píše Markíza.

Preteky budú mať celkovo štyri etapy, pričom posledná z nich sa bude začínať v Levoči a končiť v Košiciach. A práve táto etapa je najväčším problémom.

V časti cez horský priechod Grajnár na Spiši je úsek dlhý približne jeden kilometer. Ten je podľa autora trate a technického riaditeľa pretekov Stanislava Holeca v žalostnom stave, no ďalších tridsať metrov je katastrofálnych.

Tie najhoršie diery neskôr zaplátali cestári, no na fakte, že je vozovka v zúboženom stave, to nezmenilo nič.

Hoci organizátori žiadali Košický samosprávny kraj o pomoc, ten im na žiadosť odpovedal, že sa ozvali neskoro. Podľa Holeca vedeli všetci o trase etapy už rok dopredu.


„Nakúpime koberce a na ten úsek ich položíme. Čím hrubší a pevnejší,” povedal autor trate Stanislav Holec.

Na situáciu zareagoval aj prvý tréner Petra Sagana. „To by bola svetová rarita, ja si nepamätám, kedy sa šlo cez koberec.” Ďalej dodal, že na pretekoch bude jazdiť aj Mark Cavendish, čo sa môže skončiť tým, že si bude doberať Petra Sagana v štýle „jazdili sme u vás na koberci“.

Anketa:
Je správne, že aj napriek zlému stavu vozovky organizátori trasu nezmenili?
Áno, trasa bola daná rok vopred.
Nie, mali to zmeniť.
Áno, trasa bola daná rok vopred.
39 %
Nie, mali to zmeniť.
61 %

Snahu nájsť v tomto prípade niečo pozitívne ukázala odborníčka na reklamu a marketing Simona Bubánová. „Prvý dojem sa robí iba raz. Jednou z najdôležitejších vlastností pre Slovákov je, že sú vynaliezaví. Celý tento problém by sa dal podať aj vtipne, hoci to pozadie za tým je smutné.“

Domov
Zdieľať
Diskusia