Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš
5. septembra 2022, 20:13
Čas čítania 0:42

Korčok by bol dobrým premiérom, tvrdí Sulík: V SaS som mu ponúkol prakticky všetko

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Richard Sulík tvrdí, že už nemá ambíciu byť predsedom vlády ani ministrom financií. Je ochotný sa časom vzdať aj postu predsedu strany.

Richard Sulík dal Ivanovi Korčokovi ponuku, aby vstúpil do strany SaS. V diskusii pre Denník N zároveň predseda strany Sloboda a solidarita povedal, že ministrovi zahraničných vecí v demisii ponúkol „prakticky všetko“.

Momentálne čaká na to, či sa Ivan Korčok rozhodne angažovať v domácej politike. Už vraj dostal od neho prísľub, že ak sa rozhodne zostať v slovenskej politike, bude to práve v strane SaS, ktorá ho nominovala na post šéfa diplomacie. 

Sulík takisto vyhlásil, že nemá ambíciu byť ministrom financií alebo predsedom vlády. Dobrým premiérom by mohol byť v prípade úspechu SaS v parlamentných voľbách podľa Sulíka práve Ivan Korčok. Samotnú ponuku však nekonkretizoval a neodpovedal ani na otázku, či by Korčok dostal prvé miesto na kandidátke. 

V diskusii Denníka N Sulík zároveň vyhlásil, že v marci 2024 to bude 15 rokov, čo je predsedom strany. Podľa neho ide o dosť dlhé obdobie a blíži sa čas, keď stoličku šéfa opustí. Naznačil, že súčasťou ponuky pre Ivana Korčoka bol aj post predsedu strany, a zároveň dodal, že do najbližších parlamentných volieb zrejme ešte povedie stranu on. 

Sulík Korčok
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia