Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
30. augusta 2022, 20:21
Čas čítania 0:40

Dobrovoľní hasiči spôsobili zakladaním požiarov škodu za vyše 215 000 eur. Vo väzení si môžu posedieť až 8 rokov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Jeden z mužov nie je ani plnoletý.

Polícia obvinila dobrovoľných hasičov zo Závadky nad Hronom, ktorí zakladali požiare, aby ich mohli následne hasiť. V objekte firmy v obci Polomka dobrovoľní hasiči zapálili drevené odrezky, čím spôsobili škodu v hodnote asi 190 000 eur. Požiarov však bolo viac a škody sa vyšplhali na viac ako 215 000 eur, uvádza polícia na Facebooku.

Za zločin poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve spôsobený závažnejším spôsobom konania im hrozí 3 až 8 rokov za mrežami. Obvinenie vyšetrovateľ v Brezne vzniesol voči trom osobám vo veku 16, 24 a 29 rokov. Jeden z obvinených mužov je veliteľ dobrovoľníkov, ktorý sa chcel aj týmto spôsobom dostať k profesionálom.

„Dvoch z obvinených mužov (29 a 24 r.) obvinila aj polícia v Pohorelej z prečinu poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve v ďalších piatich skutkoch. Štyri z nich spáchali už počas minulého roka. Išlo o ďalšie požiare, ktoré založili v Polomke, Heľpe a Závadke nad Hronom,“ informovala polícia. Dokopy sa teda priznali k šiestim požiarom, no zatiaľ sa nedá vylúčiť, že ich bolo aj viac.

Požiar
Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia