Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR Ema Stanovská
16. augusta 2022, 9:20
Čas čítania 0:30

SHMÚ: Dnes popoludní sa môže teplota vyšplhať na 33 až 34 stupňov Celzia. Platí to pre tieto okresy

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.

V južných okresoch Slovenska môže teplota v utorok popoludní vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.


Výstraha trvá od 13.00 do 18.00 h pre okresy Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Galanta a viaceré okresy Nitrianskeho, Košického a Banskobystrického kraja.

počasie
Zdroj: SHMÚ


Vysoká teplota predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danom ročnom období a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozornili meteorológovia.

V nasledujúcich dňoch teploty ešte porastú. Na stredu a štvrtok SHMÚ vydalo pre viaceré okresy výstrahu druhého stupňa pred horúčavami. Vo štvrtok sa budú týkať všetkých okresov okrem Žilinského a Prešovského kraja.

Domov
Zdieľať
Diskusia