Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. augusta 2022, 11:50
Čas čítania 0:50

Mestská knižnica v USA ponúkala LGBTQ+ detské knihy. Zastupiteľstvo jej radikálne skresalo rozpočet

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Miestna konzervatívna organizácia sa obávala groomingu.

Obyvatelia amerického mestečka Jamestown v západnom Michigane odsúhlasili zníženie dotácií pre miestnu knižnicu po masívnej kampani tamojšej konzervatívnej skupiny. Tej sa nepáčilo, že knižnica zaradila do svojej ponuky detské knihy s LGBTQ+ tématikou. 

Skupina Jamestown Conservatives argumentovala obavami z groomingu, teda zo zneužitia emočnej kontroly nad deťmi či mladistvými zo strany dospelých. Mesto Jamestown má približne 10 000 obyvateľov.  Podľa Vice so zastavením financovania knižnice súhlasila drvivá väčšina tamojších obyvateľov. Drastické obmedzenie rozpočtu môže knižnicu položiť na kolená. 

Konzervatívna skupina v meste tvrdí, že chce týmto krokom „zvýšiť povedomie o presadzovaní agendy explicitného sexuálneho obsahu, ktorý sa infiltruje do miestnych knižníc a cieli na naše deti.“ Jej cieľom je chrániť tradičnú rodinu, ako ju „Boh stvoril“.

Riaditeľ knižnice Larry Walton s rozhodnutím ani obvineniami z groomingu nesúhlasí. „LGBTQ knihy sú chránené prvým dodatkom americkej ústavy. Vedenie knižnice sa snaží byť fér a nestranné. Nezvýhodňujeme jednu skupinu pred inou. Reprezentujeme všetky odtiene rozmanitosti a nesmieme sa ohnúť pred tými, ktorí kričia najhlasnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia