Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
1. augusta 2022, 9:44
Čas čítania 0:49

Bývalého Putinovho poradcu, ktorý kritizoval vojnu na Ukrajine, previezli do nemocnice so „zriedkavou poruchou imunity“

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Bývalého Putinovho poradcu, ktorý kritizoval vojnu na Ukrajine, previezli do nemocnice so „zriedkavou poruchou imunity“
Zdroj: TASR/AP, Wikimedia

Pre vojnu na Ukrajine sa vzdal postu poradcu v Kremli, teraz mu diagnostikovali Guillainov-Barrého syndróm.

Ruský reformátor Anatolij Čubajs, ktorý sa pre vojnu na Ukrajine vzdal postu poradcu v Kremli, bol hospitalizovaný v Európe so zriedkavou poruchou imunity napádajúcou nervový systém.


Informáciu priniesla ruská novinárka a politická aktivistka Xenija Sobčaková, ktorá sa odvolala na Čubajsovu manželku, režisérku Avdotiju Smirnovovú. Čubajsovi podľa Sobčakovej diagnostikovali Guillainov-Barrého syndróm. Jeho zdravotný stav je momentálne stabilizovaný.

Anatolij Čubajs
Zdroj: Wikimedia (Press Service)


Webová stránka WHO opisuje Guillainov-Barrého syndróm ako stav, pri ktorom ľudský imunitný systém napáda vlastné periférne nervy vrátane miechových koreňov. Syndróm môže postihnúť ľudí v akomkoľvek veku, no najčastejšie sa vyskytuje u dospelých a mužov. Väčšina ľudí sa úplne uzdraví aj v tých najťažších prípadoch.


Zo statusu Sobčakovej, zverejneného v aplikácii Telegram, nie je jasné, kde v Európe je 67-ročný Čubajs hospitalizovaný. Hoci Čubajs neuviedol dôvod svojej demisie, ktorú podal v marci, predpokladá sa, že to bolo pre ruskú inváziu na Ukrajinu. Krátko po demisii z Ruska odcestoval.


Čubajs je najvyššie postaveným predstaviteľom režimu ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý sa po 24. februári, keď sa začala vojna na Ukrajine, rozhodol pre odchod z funkcie. Naposledy pôsobil ako Putinov emisár pri medzinárodných organizáciách pre trvalo udržateľný rozvoj.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

V Rusku je Čubajs dobre známy, keďže vysoké funkcie zastával od začiatku 90. rokov, keď mal za vlády vtedajšieho prezidenta Borisa Jeľcina na starosti privatizáciu.

vladimir putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia